Prijavite se na naš newsletter i ostvarite popust pri završetku kupnje!

Uvjeti poslovanja

Ovi uvjeti korištenja (Uvjeti) primjenjuju se od 1.1.2017. godine do opoziva od strane trgovačkog društva Kutak Animus d.o.o., vlasnika Internet trgovine Clarissima Store. Kutak Animus d.o.o. pruža online uslugu putem svoje Facebook stranice koja se sastoji od usluga prodaja i dostave te provođenja financijskih transakcija.

Prihvaćanje uvjeta

Posjetitelji i/ili korisnici Facebook stranice Clarissima Store pristaju na ovdje navedena pravila. Ovi Uvjeti primjenjuju se na prava i obveze koja se odnose na prodaju proizvoda putem Facebook stranice Clarissima Store te prava i obveze koje proizlaze iz sklapanja Ugovora o prodaji na daljinu između potrošača kao krajnjeg kupca i vlasnika Clarissima Store, smatraju se sastavnim dijelom takvih ugovora.
Facebook stranicu Clarissima Store mežete koristiti uz uvjet pristanka na pravila, uvjete i objave koje ona sadržava, bez modifikacija. Koristite li se ovom stranicom, smatra se da se slažete sa svim pravilima, uvjetima i odredbama ta da imate više od 16 godina.
Kupcem se smatra svaka osoba koja naruči barem jedan artikl na Internet trgovini Clarissima Store i plati naručeni artikl.
Prihvaćanjem ovih Uvjeta, Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanja i kupnje predmeta putem Internet trgovine Clarissima Store.
Postupanje suprotno ovim Uvjetima izuzima društvo Kutak Animus d.o.o. od bilo kakve pravne odgovornosti.

Podaci tvrtke

Vlasnik Internet trgovine Clarissima Store je
tvrtka Kutak Animus d.o.o.
OIB: 11813805837

Autorsko pravo i zaštitni znakovi

Ukupan sadržaj Facebook stranice Clarissima Store u vlasništvu je tvrtke Kutak Animus d.o.o. Bilo kakva reprodukcija informacija ili podataka, osobito korištenje tekstova, dijelova teksta ili slika, zahtijeva prvotno pismeno dopuštenje trgovačkog društva Kutak Animus d.o.o.
Autorska prava© KUTAK ANIMUS d.o.o.. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na ovim internetskim stranicama bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od tvrtke KUTAK ANIMUS D.O.O..

Slanje upita

Korisnik može svoje upite i komentare poslati privatnom porukom na Facebook Internet stranici Clarissima Store ,a Kutak Animus d.o.o. će poslati pismeni odgovor u zakonskom roku.

Izmjene i dopune Općih uvjeta i pravila poslovanja

Vlasnik stranice Clarissima Store, Kutak Animus d.o.o., redovito provjerava i ažurira informacije objavljene na stranici te zadržava pravo na izmjenu pravila, uvjeta i objava koja reguliraju njeno korištenje.
Kutak Animus d.o.o. ne prihvaća odgovornost niti jamči da su informacije uvijek ažurirane, ispravne i/ili potpune.
Ako bilo koja od odredaba ovih Uvjeta postane nezakonita ili ništetna u bilo kojem pogledu u skladu s važećim propisima, to neće ni na koji način utjecati na zakonitost, valjanost ili opstojnost ostalih odredbi ovih Uvjeta.
Opći uvjeti su na snazi od dana objave. Ti se uvjeti primjenjuju na svaku kupnju putem stranice Clarissima Store.
Nastavak korištenja stranice Clarissima Store i nakon objave na Internetu novih promijenjenih Općih uvjeta i/ili Izjave o povjerljivosti, podrazumijeva se da prihvaćate izmjene u Uvjetima korištenja.

Izuzeće od odgovornosti

Web stranica Clarissima Store neće biti odgovorna za bilo kakav oblik štete, koja proizlazi ili je na bilo koji način povezana s korištenjem stranice ili njezinim radom.
Krajnji korisnik se slaže da je korištenje Internetske stranice Clarissima Store isključivo na odgovornost Krajnjeg korisnika.

Nezakonito korištenje

Uvjet korištenja web stranice Clarissima Store je da korisnik neće upotrebljavati navedenu Facebook stranicu u svrhu koja je u suprotnosti sa ovim općim uvjetima i/ili pozitivno pravnim propisima Republike Hrvatske. Nije dopušteno koristiti se ovom stranicom na način koji bi štetio stranici ili je onesposobio, preopteretio i narušio te koji bi ometao druge korisnike da se njome služe. Nije dopušteno uzimati ili pokušati dobiti materijale ili informacije na način koji nije omogućen ili ponuđen preko stranice.

Pravo korištenja

Korištenje stranice Clarissima Store je osobno pravo krajnjeg korisnika, i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe.

Pristup stranici

Vlasnik stranice Clarissima Store zadržava pravo, po vlastitoj diskreciji, onemogućiti pristup stranici i uslugama koje su uz nju vezane ili bilo kojemu njihovom dijelu u bilo koje vrijeme i bez prethodne obavijesti.

Prekid usluge

Krajnji korisnik je upoznat sa činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga (npr. zbog Internet veze) ili do događaja koji su izvan kontrole vlasnika stranice te prihvaća da trgovačko društvo Kutak Animus d.o.o. nije odgovorno za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu.

Potencijalni sporovi-nadležnost

Korištenjem ovih Internetskih stranica Krajnji korisnik pristaje da je bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz, ili koji je u vezi s ovim Uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti stvarno nadležnog suda u Zagrebu.

Fotografije i opis proizvoda na Clarissima Store

Fotografije proizvoda ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati predmetima koji su dio narudžbe. Vizualni identitet predmeta prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu predmeta u stvarnosti, pogotovo s obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na zaslonu i sl. Proces reklamacije opisan je u ovim Uvjetima.
Kutak Animus d.o.o. zadržava pravo pogreške u opisu i fotografiji odjeće.

Cijene

Cijene su izražene u kunama (HRK) i eurima (EUR), sadrže PDV, vrijede za sve načine plaćanja u trenutku obavljanja kupnje.
Cijena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu nije automatiziran i zbog toga postoji mogućnost nastanka pogreške u izvanrednim situacijama. U slučaju pogrešne cijene, Kutak Animus d.o.o. će o nastaloj situaciji (pogrešnoj cijeni za određeni proizvod) obavijestiti kupca u najkraćem mogućem roku te nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi kupca.

Proizvodi na akciji

Kutak Animus d.o.o. će periodično, po svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju. Ti proizvodi će biti dostupni pod istim uvjetima svim kupcima ili će biti dostupni kupcima određene, točno specificirane skupine. Uvjeti akcijske prodaje bit će detaljno opisani, posebice trajanje akcijske prodaje, ograničenje količina robe, visina popusta i sl.
Nakon isteka roka akcijske prodaje, neće se primati nove narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

Registracija korisnika (opcija)

Za kupnju na Facebook stranici Clarissima Store Korisnik može i ne mora biti registrirani korisnik. Kao registrirani korisnik imate određene pogodnosti – jednom upisani podaci o kupcu i adresama za slanje ostaju pohranjeni u bazi podataka Kutak Animus d.o.o., tako da ih prilikom sljedeće narudžbe kupac ne mora ponovno upisivati
Kutak Animus d.o.o. sukladno izjavi o privatnosti i sigurnosti podataka prikuplja samo osnovne podatke koji su nužni za ispunjavanje obveza. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije.

Načini plaćanja
1. Plaćanje je prilikom primopredaje pošiljke, pouzećem.

Opcija plaćanja pouzećem Vam omogućuje da iznos narudžbe podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu, tek kada robu vidite pred sobom. Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.

Naplata je moguća i u državama izvan Republike Hrvatske, po srednjem tečaju Eura(€) HNB-a (Hrvatske narodne banke)

2. Kartično plaćanje.
  • Visa kartica - jednokratno
  • Mastercard kartica - jednokratno
  • Maestro kartica - jednokratno
  • American express kartica - jednokratno
  • PayPal - jednokratno

Clarissima Store koristi WSPay za online plaćanja.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

WSpay - Web Secure Payment Gateway

Izjava o prikupljanju i korištenju osobnih podataka

Clarissima Store obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Clarissima Store i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Naručivanje proizvoda

Proizvod se smatra naručenim nakon što Kupac odabere i potvrdi narudžbu preko privatne poruke na Facebook stranici Clarissima Store. Korisnik je obavezno prilikom naručivanja dužan navesti svoju tocnu adresu, OIB i po potrebi kontakt broj obzirom navedeni podaci moraju biti naznačeni na računu sukladno poreznim propisima Republike Hrvatske.

Kada Kupac završi proces kupovine na Facebook stranici Clarissima Store dobiti će potvrdu preko privatne poruke da je narudzba zaprimljena i da ce Kupac biti obavjesten kada proizvod bude isporucen preko kurirske sluzbe. Ukoliko Kupac ne zaprimi potvrdu da je proizvod isporucen u tom slučaju vas molimo da nas kontaktirate preko privatne poruke kako bi provjerili je li narudžba zaprimljena.

Kutak Animus j.d.o.o. pridržava pravo stornirati narudžbu Kupca iz razloga koja uključuju, ali nisi ograničeni na, sljedeće razloge:

  • U slučaju da više kupaca u isto vrijeme pokrenu narudžbu za isti komad odjeće, u kojem slučaju informacija o raspoloživosti proizvoda neće biti istovjetna s aktualnim stanjem. U takvoj situaciji može doći do poništenja zahtjeva o kojem će naručitelji biti obaviješteni.
  • Kutak Animus d.o.o.pridržava pravo poništiti narudžbu u slučaju da Kupac ne izvrši uplatu u navedenom vremenu (2 kalendarskih dana na račun Kutak Animus d.o.o.) ili drugi razlozi zbog kojih je Kutak Animus d.o.o. prisiljen otkazati narudžbu.

Za plaćanje karticom potvrdu o narudzbi vam saljemo preko privatne poruke. Ukoliko plaćate uplatnicom ili Internet bankarstvom, potvrdu narudžbe vam šaljemo nakon što je uplata vidljiva na našem računu. Nakon potvrđene uplate (prema izvodima iz banke – u pravilu, sljedeći radni dan) naručena odjeća će biti spremna za preuzimanje ili dostavu (po opciji izabranom tijekom naručivanja putem Clarissima Store).

Ukoliko plaćate po primitku pošiljke, preko privatne poruke vam šaljemo potvrdu o narudžbi uz napomenu da je potrebno platiti gotovinom po primitku pošiljke kako bi se narudžba finalizirala.

Vaša narudžba se smatra potvrđenom i valjanom tek kada je kreiran račun.

Mogucnost kasnjenja isporuke moguca je :

  1. Ukoliko proizvoda nema na stanju
  2. Prevelikih narudzba

Ukoliko dojde do kasnjenja isporuke Kupac ce biti obavjesten preko privatne poruke.

Dostava ili preuzimanje narudžbe

Kutak Animus d.o.o. će poduzeti sve potrebne mjere i angažirati sve moguće resurse kako bi u primjerenom roku isporučila naručeni proizvod. Ciljani rok dostave unutar Hrvatske je 2 - 5 radnih dana i 7 dana za ostale zemlje nakon potvrđene narudžbe.

Opcije za dostavu ili preuzimanje narudžbe su:

  • GLS

Dostava je besplatna za iznose iznad 65 € po pojedinoj transakciji.
Ukoliko je iznos jedne transakcije ispod 65 €, troškovi koji nastaju za različite načine dostave preuzima u cijelosti Krajnji kupac.
Pošiljka će biti zapakirana na način da se izbjegne bilo kakva mogućnost oštećenja robe u paketu. U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te vas u tom slučaju molimo da pošiljku ne preuzimate već nas o istom obavijestite bez odgađanja.

Raskid ugovora

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača kupac je ovlaštenjednostrano raskinuti ugovor (na primjer, ugovor o kupnji pojedinog proizvoda) ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno zadnjeg proizvoda iz narudžbe. O jednostranom raskidu ugovora obavezno se mora poslati obavijest na Facebook stranicu Clarissima Store preko privatne poruke.
U slučaju raskida ugovora svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora, u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača. Povrat plaćenog biti će izvršen nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora. Izravne troškove povrata robe obvezni ste snositi sami.
Krajnji kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.
Pravo na jednostrani raskid ugovora Zakonom je isključeno u više slučajeva.

Reklamacije

U slučaju da je Kupac iz bilo kojeg razloga nezadovoljan proizvodom, isti može zamijeniti ili vratiti u zamjenu za novac na unutar 14 dana od primitka. Za ostvarivanje ovog prava, potrebno je neoštećeni(ne smije imati tragove probavanja sto ukljucuje sminku,parfeme..) proizvod poslati u originalnom pakiranju sa svom opremom i dokumentacijom(računom) s kojim je proizvod bio originalno isporučen.Za zamjenu Kupac snosi troškove dostave.Pakete sa otkupninom ne primamo(odnosi se na otkupninu proizvoda ili dostave)Povrat novca se uplacuje na racun u roku od 14 dana.
U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te vas molimo da takvu pošiljku ne preuzimate. Molimo vas da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.
Ukoliko ustanovite da je odjeća koju ste dobili oštećena, molimo vas da nas odmah kontaktirate kako bismo u što kraćem roku izvršili povrat odjeće te novca (nakon povrata odjeće).
Reklamacije se upućuju na Facebook stranicu Clarissima Store preko privatne poruke. Kupac prilikom slanja reklamacije obavezno mora navesti broj narudžbe, broj računa ili svoje korisničko ime kako bismo mogli ući u trag narudžbi.

Izjava o privatnosti

Izjava o privatnosti je sastavni dio ovih Općih uvjeta korištenja / poslovanja i može se pročitati na Facebook stranici Clarissima Store pod nazivom „Izjava u privatnosti“
Kupac prilikom davanja svojih osobnih podataka daje osobnu suglasnost za
-suglasnost da Prodavatelj može sukladno odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka, obrađivati dane osobne podatke za potrebe vlastitih evidencija i statistike, -za potrebe stvaranja baze podataka o kupcima, obavještavanja o proizvodima i uslugama, za potrebe informiranja o isporuci, za potrebe dostave promotivnih materijala, unaprjeđenje odnosa sa Kupcima te unapređenja usluga.
-Prodavatelj navedene podatke može davati trećima u svrhu izvršavanja usluge, zaštite interesa korisnika i Prodavatelja te sprječavanja eventualnih zloporaba;
· potrebe boljeg uvida i razumijevanja potreba i zahtjeva Kupaca te razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja svih usluga Prodavatelja a u svrhu povećanje zadovoljstva Kupca;
· suglasnost da mu se Prodavatelj može obraćati pismenim putem, telefonski, SMS-om i/ili elektroničkom poštom;
Prilikom davanja osobnih podataka, Kupac jamči da su podaci potpuni, istiniti, točni i ažurni.

Zgrabi popularne komade na sniženju

Iskoristi neponovljivu priliku i uveseli svoj ormar, ali i svoj džep – obnovi garderobu po super povoljnim cijenama!
Pogledaj kolekciju